Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


El PCC condemna l'aprovació en el Consell de Seguretat de l'ONU d'una resolució que preconitza l'agressió militar estrangera contra Líbia. Lluny de qualsevol sentit genuí de la solidaritat amb el poble de Líbia i defensar els seus legítims drets, la resolució adoptada pel Consell de Seguretat de l'ONU està destinada a proporcionar cobertura als objectius de les grans potències occidentals en la intervenció directa en els assumptes interns d'un Estat sobirà i dirigida al control geoestratègic dels recursos naturals de Líbia.

1. El PCC condemna l'aprovació en el Consell de Seguretat de l'ONU d'una resolució que preconitza l'agressió militar estrangera contra Líbia. Lluny de qualsevol sentit genuí de la solidaritat amb el poble de Líbia i defensar els seus legítims drets, la resolució adoptada pel Consell de Seguretat de l'ONU està destinada a proporcionar cobertura als objectius de les grans potències occidentals en la intervenció directa en els assumptes interns d'un Estat sobirà i dirigida al control geoestratègic dels recursos naturals de Líbia.

2. El PCC, en aquestes circumstàncies, recorda el desastre de les guerres a l’ Iraq i l'Afganistan, que s'activaren en el nom de la protecció de les persones i la democràcia i han causat la mort de centenars de milers i el desplaçament de milions de persones.

3. El PCC reitera la seva oposició a qualsevol acte d'agressió contra Líbia o contra qualsevol altre Estat sobirà, que només servirà per exacerbar el conflicte intern i conduir a una major inestabilitat en tota la regió del Magribí i Orient Mitjà.

4. El PCC reitera la seva condemna al règim de Muamar el Gadafi i dóna ple suport a les legítimes aspiracions democràtiques de la ciutadania líbia, així com a la resta de moviments ciutadans que a diferents països del món àrab estan endegant profundes transformacions.

5. El PCC lamenta l'actitud del Consell de Seguretat de les Nacions Unides i del seu Secretari General per donar suport a una estratègia per iniciar una guerra d'agressió imperialista en detriment del que hauria de ser, a la llum de la Carta de les Nacions Unides, la seva activitat: la promoció i suport a les iniciatives diplomàtiques que països com Veneçuela i altres organitzacions com la Unió Africana han donat a la recerca d'una solució pacífica del conflicte.

6. EL PCC alerta sobre la campanya de desinformació desencadenada per donar suport a les intencions bèl•liques de l'OTAN i els seus poders, que es reflecteix en el fet que el Consell de Seguretat acaba d'aprovar una agressió militar contra un país sobirà en nom de la "defensa els drets humans ", al mateix temps mantenir el silenci sobre els esdeveniments com les reiterades il•legalitats d'Israel o la invasió de Bahrain amb el desplegament de l’exèrcit de l’Aràbia amb la intenció d’aixafar els aixecaments populars en aquest país.

7. El PCC lamenta la posició adoptada pel Govern de l’estat espanyol, de donar el suport a la resolució, d’esquena al sentit de la majoria de la població, que s’ha manifestat en defensa de la PAU de manera massiva en els darrers anys.

8. El PCC reafirma la seva total oposició a la participació de l’estat espanyol en l'agressió contra Líbia, ja sigui per la participació directa de les forces o mitjans militars, ja sigui per la participació indirecta o suport logístic a les operacions militars associades a aquesta agressió i fa una crida a la mobilització en defensa de la PAU i la democràcia al món àrab.

Barcelona 18 de març de 2011

Etiquetes de comentaris: , ,